Νέες Υπηρεσίες “Εxports Consulting” από τις ICAP και DK Marketing

Νέες Υπηρεσίες “Εxports Consulting” από τις ICAP και DK Marketing

icap dk marketing logos

Σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας προχώρησαν η ICAP, και η  DK Marketing. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής Εξαγωγών, διεθνούς Μarketing και Εκπαίδευσης στελεχών.

Οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ένα ολοκληρωμένο πακέτο σύγχρονων κι εξειδικευμένων υπηρεσιών Συμβουλευτικής Εξαγωγικού Σχεδιασμού.

Οι υπηρεσίες υλοποιούνται μέσα από την ενεργοποίηση εργαλειοθήκης καλών πρακτικών, μεθοδολογιών, ερευνών, βαθιάς ανάλυσης και τεκμηρίωσης στοιχείων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς. Διεθνή εργαλεία (e-platforms), που εγγυώνται την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και τον ρεαλισμό των προτάσεων θα συμβάλουν στην παροχή των άνω υπηρεσιών.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Επικεφαλής Συμβουλευτικού Τομέα της ICAP Α.Ε. Απόστολος Τσούμπρης δήλωσε  σχετικά:

«Εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη και ώριμη για να υποστηριχθεί η εξωστρέφεια των Ελληνικών Επιχειρήσεων, με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Οι εταιρείες ICAP και DK Marketing συνθέτοντας τις δυνάμεις τους, επιστρατεύουν όλα τα μέσα που διαθέτουν. Έτσι, συμβάλλουν ουσιαστικά στην υποστήριξη ανάληψης στοχευμένων επιχειρηματικών αποφάσεων,  για την εύρυθμη εξαγωγική δραστηριότητα. Η πρόκληση είναι μεγάλη καθώς σηματοδοτείται μια νέα κατάσταση πραγμάτων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις αυτές να αποκτήσουν στοχευμένη εξωστρέφεια, μέσω  εντοπισμού  των κατάλληλων αγορών προώθησης των προϊόντων & υπηρεσιών τους και της ανάκτησης του κλίματος εμπιστοσύνης σε αυτά. Πιστεύουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα θα πρέπει να συγκαταλέγονται στις κορυφαίες αγορές, εκεί δηλαδή που τους αξίζει».

Τέλος, ο Iδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DK Marketing Δημήτρης Καραβασίλης σχολίασε από την πλευρά του:

«Η εξωστρέφεια προϋποθέτει ισχυρές συνεργασίες και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υπηρεσιών που έχουν πρακτική εφαρμογή. Ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μεγάλος και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να τα καταφέρουν στις διεθνής προκλήσεις που δέχονται. Φτάνει να διαθέτουν όραμα, υψηλό επίπεδο γνώσεων και πληροφοριών καθώς και κατάλληλα και σύγχρονα προϊόντα ανά αγορά-στόχο. Η συνεργασία της ICAP και της DK Marketing σηματοδοτεί την διάθεση στην ελληνική αγορά και γενικότερα στην ανατολική Ευρώπη, ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Σκοπός είναι η ανάπτυξη, η βελτιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας και η εξαγωγική ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».