Μυρίζει σαν … εικονική πραγματικότητα!

Μυρίζει σαν … εικονική πραγματικότητα!

Η εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality) μέσω της εφαρμογής οπτικοακουστικού υλικού έχει ως στόχο να μας πείσει για την αυθεντικότητα μιας εμπειρίας που έχουμε παρέχοντας ενδείξεις από το γύρω μας περιβάλλον. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει όταν πρόκειται για την αίσθηση της οσμής;

Το Scent of Mystery είναι μια ταινία του 1960, που κατά την διάρκεια της προβολής της εφαρμόστηκε το σύστημα Smell-O-Vision, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να τροφοδοτεί με εκνέφωμα μυρωδιών κάθε κάθισμα στην αίθουσα σινεμά που παιζόταν.
Mια νέα καινοτόμα συσκευή που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με την χρήση αρωμάτων πρόκειται να λανσαριστεί σε λίγους μήνες!
Η συγκεκριμένη μάσκα έχει ενσωματωμένα αρωματικά συμπυκνωμένα έλαια (σε μικρές κασετίνες τοποθετημένες πάνω στη συσκευή) τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία. Το gadget δίνει την δυνατότητα της αποδέσμευσης πέντε έως δέκα δημοφιλών μυρωδιών (όπως αυτή του ωκεανού και του παγωτού), αν και το σημερινό headset περιλαμβάνει 5 μόνο οσμές όπως αυτή των ψαριών και ενός μεθυστικού γυναικείου αρώματος.
Αν υποθέσουμε ότι ο μέσος όρος των εισπνοών είναι δύο ώρες την ημέρα, με το άρωμα να απελευθερώνεται σε μια μικρή περιοχή, τα φιαλίδια που περιέχουν τις μυρωδιές μπορούν να διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.
Ο μηχανισμός προσφέρει ευρύτητα πεδίου 200 μοιρών καλύπτοντας σχεδόν το πλήρες φάσμα της περιφερειακής όρασης ενός ανθρώπινου ματιού και είναι συμβατό με διαφορετικά headsets. Τέλος, στα φιαλίδια της συσκευής θα μπορούν να τοποθετούνται αρώματα της αρεσκείας του χρήστη κατόπιν παραγγελίας!
Λοιπόν; Είστε έτοιμοι να…..μυρίσετε το μέλλον;