COLOR TRENDS 2021

COLOR TRENDS 2021

Οι τάσεις των χρωμάτων για το 2021, για μια χρονιά που η ανανέωση και η αισιοδοξία θα πρωταγωνιστήσουν!

Σε κάθε εμπειρία στη ζωή μας μπορούμε να διαπιστώσουμε την σημασία των χρωμάτων.
Τα χρώματα προσθέτουν ζεστασιά ή δροσιά, φωτεινότητα ή σκοτάδι, δίνοντας έτσι ουσία στον οπτικό μας κόσμο.
Οι χρωματικές προβλέψεις για το 2021 έχουν ήδη ξεκινήσει, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από την κουλτούρα, την μόδα, την καθημερινότητα και τις τάσεις της τεχνολογίας.

Η DK MARKETING παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, προτείνει επιλογές προσαρμοσμένων λύσεων, σύμφωνα με το “what’s trending”, τόσο για το design της εταιρικής εικόνας των πελατών της, όσο και για νέα προϊόντα και συσκευασίες. Πιστεύουμε στη δύναμη των χρωμάτων και στην ικανότητά τους να ξυπνήσουν συναισθήματα, να εκκινήσουν διανοητικές διαδικασίες και να βοηθήσουν κάθε στατική ή κινούμενη εικόνα ν’ αποκτήσει μοναδική επιρροή στο δέκτη της.

Μετά από ένα έτος, γεμάτο αναταραχές και απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως το 2020, αυτό που αναζητεί ο καθένας είναι το αίσθημα της ηρεμίας και ευεξίας. Οι τάσεις για το 2021 είναι τα ουδέτερα χρώματα, εμπνευσμένα από την φύση και αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό, την ευημερία.
Θεωρούνται θετικά χρώματα και μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τον φόβο και το άγχος, ζώντας  μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Σε αυτή την παλέτα χρωμάτων συμπεριλαμβάνονται τόνοι από το ομιχλώδες μπλε έως το ζεστό χρώμα του βερίκοκου.

Ενώ τα χρώματα που προσδίδουν άνεση και χαλάρωση θεωρούνται τα πιο ελκυστικά για το κοινό παγκοσμίως για το 2021, υπάρχει και μία ένδειξη ζήτησης και για φωτεινά χρώματα, όπως το τιρκουάζ και το κίτρινο, που διαθέτουν ζωντάνια και δηλώνουν πιο ευοίωνες εξελίξεις, ενθαρρύνοντας έτσι την καθημερινή μας διάθεση.

Τα επικρατέστερα χρώματα για το 2021 είναι:

Set Sail Champagne

Το Set Sail Champagne είναι ένας συνδυασμός ευπροσάρμοστων αποχρώσεων, που προσφέρουν περισσότερη ζωντάνια και ζεστασιά. Είναι ένα ουδέτερο χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γήινες χρωματικές παλέτες με καφέ ή πράσινο ή να συνδυαστεί με baby blue ή γαλαζοπράσινο. Οι αποχρώσεις αυτές επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να ηρεμούν και να ενθαρρύνουν την προσοχή, παραμένουν ωστόσο, διακριτικές και εκλεπτυσμένες.

Aegean Teal

Στο συγκεκριμένο χρώμα διακρίνουμε, τον άμεσο συνδυασμό της γαλήνιας φύσης του μπλε, με την ευεξία που προσφέρει το πράσινο, διατηρώντας παράλληλα και ένα μοντέρνο τόνο, χάρη στις πινελιές του γκρι χρώματος, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το γαλάζιο του ωκεανού. Οι χαλαρωτικές ιδιότητες και η αρμονία που δημιουργείται, μας επιτρέπει να σκεφτούμε και να ανανεωθούμε.

Fortuna Gold

Το Fortuna Gold είναι μια σκοτεινή, πλούσια απόχρωση κίτρινου, που διαθέτει παραλλαγές σε χρυσό, από ελαφριά λαμπερά παστέλ, έως και σκούρα μεταλλικά καφέ. Εντοπίζουμε στο συγκεκριμένο χρώμα την αισιοδοξία και τις ευχάριστες συμπτώσεις, που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Passionate Red by HGTV
Το συγκεκριμένο κόκκινο υποδηλώνει ζωντάνια και συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Όταν χρησιμοποιείται προσεκτικά στον σχεδιασμό, υποκινεί συναισθήματα, προσφέροντας στον χώρο το αίσθημα της άνεσης και της εμπιστοσύνης.

 

Καλύπτοντας ευρεία γκάμα προτιμήσεων, τα χρώματα του 2021, ανοίγουν νέες ευκαιρίες δημιουργίας με αέρα ανανέωσης και ορίζοντα στη νέα εποχή που επιτάσσει ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Το marketing, μέσα από τις απεριόριστες λύσεις που προσφέρει, επηρεάζει τόσο τις καταναλωτικές συνήθειες, όσο και τις στάσεις των ατόμων απέναντι στην εξέλιξη και τα χρώματα είναι από τα σημαντικότερά του μέσα επίτευξης.

 

Πηγές:

https://www.bhg.com/decorating/color/paint/2021-color-of-the-year/

https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/color-palettes/color-of-the-year-2021

https://www.southernliving.com/home/colors/paint-color-trends-2021

https://www.ppgpaints.com/color/color-collections/2021-paint-color-trends

2021 Color Trends