Ιούνιος 2021: Μήνας για την Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη – Τί πρωτοβουλίες πήρε το Linkedin για το Pride?

Ιούνιος 2021: Μήνας για την Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη – Τί πρωτοβουλίες πήρε το Linkedin για το Pride?

Το προσωρινό λογότυπο του LinkedIn γιορτάζει το PrideCourtesy LinkedIn.

Προσωρινή αλλαγή λογότυπου, αυτοκόλλητα, εικόνες φόντου προφίλ, δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε η πλατφόρμα σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το LinkedIn γιορτάζει το Pride με μια προσωρινή διαφοροποίηση του λογότυπου του στην αρχική του επιφάνεια εργασίας, καθώς και νέα αυτοκόλλητα και εικόνες φόντου προφίλ.

 

Το επαγγελματικό δίκτυο πραγματοποίησε πρόσφατα μια εικονική εκδήλωση με τον Karamo Brown του Queer Eye, ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι, «Το πνεύμα του Pride είναι η ενσυναίσθηση, η εκπαίδευση και η ισότητα. Πρόκειται για ανθρώπους που τονίζουν ότι, “Θέλουν ισότητα και αξίζουν ισότητα”. Πρόκειται για το να ζητάμε από τους ανθρώπους να δείχνουν κατανόηση στις εμπειρίες μας και να κατανοούν τι περνάμε, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στον αγώνα μας. Αυτό που εννοώ είναι ότι μόλις χθες είδαμε το Ανώτατο Δικαστήριο να ανακοινώνει τελικά πως: “Ναι, δεν μπορούμε να σας απολύσουμε επειδή είστε ομοφυλόφιλοι”. Χθες, οι άνθρωποι είπαν επιτέλους: “Δεν μπορούμε να σας απολύσουμε επειδή είστε ομοφυλόφιλοι”. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ακόμα σε ένα χώρο κατανόησης και ενσυναίσθησης. Καθώς πηγαίνουμε στο Pride και γιορτάζουμε το μέρος από το οποίο ήρθαμε, εκπαιδεύουμε επίσης τον εαυτό μας για το πού πρέπει να πάμε και έχουμε ενσυναίσθηση ως σύμμαχοι και ως μέλη της ίδιας κοινότητας να συνεχίζουμε να προσπαθούμε να προχωράμε και να πολεμάμε.»

Αυτό το σεμινάριο εκμάθησης LinkedIn για την διαφορετικότητα, την ένταξη και το αίσθημα του ανήκειν είναι διαθέσιμο δωρεάν έως τις 31 Αυγούστου.

 

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

  • Αντιμετώπιση προκατάληψης: Η επιτυχία μέσα από τις διαφορές μας, από τη Verna Myers και την Arianna Huffington
  • Δεξιότητες για Συνομιλίες χωρίς αποκλεισμούς, της Mary-Frances Winters
  • Διαφορετικότητα, ένταξη και αίσθημα του ανήκειν από τον Pat Wadors

 

Τέλος, το επαγγελματικό δίκτυο ενθαρρύνει τους υπαλλήλους και τα μέλη να μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και εμπειρίες χρησιμοποιώντας το hashtag #OutOnLinkedIn.

 

Αρχική πηγή:  www.adweek.com