Αγροτικός κλάδος: Οι κυριότερες τάσεις για το 2019

Αγροτικός κλάδος: Οι κυριότερες τάσεις για το 2019

Τάσεις Αγροτικού κλάδου

Ο αγροτικός κλάδος είναι μια από τις αρχαιότερες “βιομηχανίες” του ανθρώπινου γένους, όμως ακόμη και τώρα διατηρεί την σημασία της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Food & Agriculture Organization, ευθύνεται για το 60% της τροφής μας, παγκοσμίως. Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 κυριότερες τάσεις του συγκεκριμένου οικονομικού τομέα, που αναμένεται να τον αλλάξουν για πάντα!

Biotech και AgTech

Αυτοί οι δύο τεχνολογικοί κλάδοι έχουν την ικανότητα να διαφοροποιήσουν τον αγροτικό κλάδο, μιας και παραμένει συγκριτικά απαρχαιωμένος.

Χρησιμοποιώντας Βιοτεχνολογία και Αγροτεχνολογία, οι παραγωγοί αποκτούν την δυνατότητα να παρακολουθούν καλύτερα την πορεία των καλλιεργειών τους, αλλά και τον έλεγχο του DNA τους, με στόχο την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος τους.

(Σταδιακή) Παγκόσμια Νομιμοποίηση της Κάνναβης.

Η κάνναβη είναι πραγματικά ένα θαυματουργό φυτό, με πολλές χρήσεις.
Με εφαρμογές στην κλωστοϋφαντουργία, φαρμακευτική, μαγειρική ή ακόμη και στην… ψυχαγωγία, αποτελεί ένα ενδιαφέρον προϊόν που ποτέ δεν είχε αξιοποιηθεί.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ο κλάδος, η ομάδα ερευνών της DK Marketing έχει προχωρήσει στην πρώτη εκπόνηση έρευνας της αγοράς της κάνναβης στην Ευρώπη.

Πατήστε εδώ για να αγοράσετε την έρευνα με 200€ έκπτωση επί της αρχικής τιμής!

climate change and agriculture

Κλιματική Αλλαγή

Ο αγροτικός κλάδος θα αλλάξει για πάντα επηρεαζόμενος από τις κλιματικές αλλαγές. Εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί, τότε θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στις υπερδυνάμεις γεωργίας.

Χώρες όπως η Ρωσία και ο Καναδάς θα αποκτήσουν πρόσβαση σε, μέχρι προσφάτως παγωμένα, πρόσφορα εδάφη. Ταυτόχρονα, παραδοσιακά αγροτικές χώρες όπως η Ινδία θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα και λιγότερο υδροφόρο ορίζοντα, που θα μειώσει την αποδοτικότητα των εδαφών τους.

Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δούμε πως τα Big Data θα μπορούσαν να αλλάξουν την γεωργία, όπως άλλαξαν τόσους άλλους κλάδους.

Αυτό όμως θα αλλάξει τα επόμενα έτη, καθώς οι νέες αυτές τεχνολογίες αναμένεται να φέρουν μια ακόμη αγροτική επανάσταση.

Περισσότεροι Νέοι Αγρότες

Ένας μέσος αγρότης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 57 ετών, ενώ το 30% αυτών είναι πάνω των 65. Τα επόμενα έτη, αναμένεται να υπάρξει μια μεταφορά περιουσίας στην νέα γενιά, δίνοντας έτσι χώρο σε νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Το παραπάνω αναμένεται να αποτελέσει ευχή για την βιομηχανία, καθώς είναι αναγκαία η τεχνολογική της εξέλιξη. Μια εισροή νέων και καινοτόμων μυαλών θα ενδυναμώσει τον κλάδο.

Εξειδικευμένα Αγροκτήματα

Η αγροτική παραγωγή γίνεται ολοένα και πιο εξιδεικευμένη, λόγω διαφόρων τάσεων της αγοράς.

Στην σημερινή εποχή, οι γεωργοί τείνουν να ειδικεύονται σε συγκεκριμένες καλλιέργειες, αλλά και σε συγκεκριμένους τρόπους παραγωγής, όπως σε οργανική, άνευ μεταλλαγμένων, ειδική, κ.α.

Η μεγαλύτερη ζήτηση για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής φέρνει πολλές ευκαιρίες διαφοροποίησης, ακόμη και στους μικρότερους παίκτες της αγοράς.

 

Πηγές: Challenge.org, Agweb.com, Forbes.com, FortuneIndia.com

Scientists in Lab